grijze header

Menu:

Eettafel

Grijs eettafel

Mooie grijze eettafels passen overal.

Keukenkastjes

Grijze kastjes

Grijze keukenkastjes maken de keuken echt grijs.

Tegels

Grijze tegels

Grijze tegels kunnen zowel op de vloer als muur.

Servieskast

Grijze servieskast

Een grijze servieskast staat mooi op een lichte muur.

Grijs servies

Grijs servies

Grijs servies is er in modern, klassiek, porselein en aarderwerk.

Grijze muur

grijze keuken muurEen grijze muur in de keuken is een leuke blikvanger. Afhankelijk van de grootte van uw keuken, kiest u een lichte of donkere kleur grijs. Het is niet verstandig om de gehele keuken grijs te verven. Dat is of snel te veel van het goede of uw keuken wordt er erg eentonig van. Combineer een grijze keukenmuur daarom met leuke grijze meubels, zoals een servieskast met grijs servies, en mooie accessoires.

Kleurinspiratie opdoen

grijze muurInspiratie voor een grijze muur in uw keuken nodig? Veel bouwmarkten hebben gratis kleurwaaiers die u thuis kunt bekijken bij de muur. Op woonwebsites en interieurtijdschrijften zijn veel voorbeelden en foto's te vinden van grijze muren, ook voor de keuken. Heeft u uw kleur gevonden? Laat deze dan simpel mengen in de doe-het-zelfzaak en ga aan de slag. In een middag kunt u uw keuken al transformeren tot een stijlvol grijs geheel.

Muur verven

grijze muurVoordat u begint met verven, moet u de muur eerst ontvetten. Met name in de keuken, kan er soms veel vet op de muur zitten. Voor het ontvetten gebruikt u bijvoorbeeld het schoonmaakmiddel St. Marc. Dit is milieuvriendelijk en ruikt niet. Nadat de muur droog is, kunt u beginnen met schilderen. Gebruikt hiervoor verfrollers en rol die goed uit in de verfbakken. Zo voorkomt u dat er teveel verf op de muur van de keuken komt. Verf de gehele muur in een keer en laat het geheel opdrogen.

Grijze schoolbordverf

grijze keukenkastjesHet is ook leuk om de muur van de keuken te verven met grijze schoolbordverf. Dat kan alleen als de muur glad is. Is de muur van uw keuken gestuct? Dan kunt u beter een groot stuk triplex grijs verven en dat ophangen. Ook leuk is een combinatie van grijze schoolbordverf en magneetverf. Zo kunt u niet alleen op de muur schrijven, maar er ook foto's ophangen. Breng eerst een aantal lagen magneetverf aan en vervolgens de schoolbordverf.

Meubels en accessoires

grijze muurEen keuken met een grijze muur kunt u makkelijk transformeren tot een stijlvolle grijze keuken. Zet er bijvoorbeeld een grijze eettafel in. Heeft u mooi servies? Dan is het een goed idee om dit te laten zien in een mooie, grijze servieskast. Op de vloer van de keuken en achter het fornuis kunt u grijze tegels laten zetten. De keuze hierin is tegenwoordig enorm, zodat er voor iedere smaak en ieder budget wel iets moois te vinden is.