grijze header

Menu:

Bedden

Grijs bed

Grijze bedden zijn er in allerlei soorten van ledikant tot boxspring.

Kasten

Grijze kast

Met grijze meubels accentueert u de slaapkamer mooi.

Vloer

Grijze vloerbedekking

Met een mooi vloerkleed heeft u zo een grijze vloer.

Dekbedovertrek

Grijs dekbedovertrek

Met een grijs dekbed overtrek is uw bed zo helemaal grijs.

Raamdecoratie

Grijze vouwgordijnen

Grijze gordijnen zijn bepalende accenten in een grijze kamer.

Grijs behang

Grijs behangU kunt de muur of muren van de slaapkamer behangen met grijs behang. Hiermee creëert u een echte een blikvanger in de slaapkamer. Er is veel mooi behang te koop. U vindt inspiratie in bijvoorbeeld een woonwinkel of interieurtijdschrift. Het meeste behang bestaat uit een grijze kleur, met daarin een patroon. Denk hierbij aan bloemen, strepen of ruitjes. Met het juiste behang maakt u al snel een fijne sfeer in uw slaapkamer.

Soorten behang

Grijs behangTegenwoordig heeft u de keuze uit vier soorten behang: papierbehang, vinylbehang, vliesbehang en glasweefselbehang. De laatste drie zijn erg stevig en in sommige gevallen zelf overschilderbaar, bijvoorbeeld met grijs. Voor een oneffen muur kiest u het beste voor een behang met reliëf (grove structuur). Een muur behangen met grijs behang is niet moeilijk. U moet wel rekening houden met eventuele patronen en dessins in het grijze behang.

Muur verven

Grijze muurVoordat u begint met verven, is het belangrijk dat de muur egaal en schoon is. Voor een mooi resultaat plakt u plinten en kozijnen af met schilderstape. Verf vervolgens met een blokwitter langs de afgeplakte randen. Voor de rest gebruikt u een blokkwast of een verfroller. Werk van boven naar beneden en van links naar rechts. Bij daglicht ziet u het beste welke plekken nog moeten. Verwijder de tape meteen na het schilderen en neem randen en kozijnen af met een vochtige doek.

Grijs behang kopen

Grijs behangGrijs behang koopt u in een doe-het-zelfwinkel, zoals Praxis of Karwei. De website van deze winkels hebben vaak een stijlkiezer, waarmee u van tevoren al inspiratie kunt opdoen. Ook in online winkels is de keuze voor grijs behang zeer uitgebreid. Deze winkels verkopen bijzondere soorten grijs behang, bijvoorbeeld van buitenlandse stylingmerken of met bijzondere dessins. Het nadeel van deze shops is dat u meestal niet kunt ruilen.

Grijze muur

Grijze muurIn een middag kunt u ook een muur van de slaapkamer grijs verven. Een grijze muur, gecombineerd met andere kleuren, zorgt voor een romantische, moderne of Engelse stijl. Gebruik een lichte kleur grijs voor een kleine slaapkamer, hierdoor lijkt deze groter. In een grote slaapkamer kunt u zowel lichte als donkere kleuren grijs gebruiken. Let er wel op dat donkere kleuren een slaapkamer kleiner doen lijken.